logotyp

På nattklubben "Stampen" i Stockholm träffade jag min nuvarande fru Maj-Britt. Hon berättade om sin lift runt Afrika, som hon hade gjort 10 år tidigare. Denna resa med tummen, som tog 1,5 år gjorde stort intryck på mig. Redan inom 1 år hade jag och 2 kamrater köpt en 70 fots engelsk kutter i England för att segla jorden runt med och vi räknade med att vara ute i 3 år. Nu blev det inte riktigt så. På grund av olika orsaker kom vi bara till Västindien, men vi var ute i 7 år och detta är kanske höjdpunkten i mitt liv. Två år spenderade vi på Kanarieöarna, där vi bland annat var med i filmen "Den hemlighetsfulla ön". Vi spelade piratbåten som attackerade de skeppsbrutna på ön. Startade upp daycharter på Lazarote.
På den lilla ön Antigua i Västindien var vi i nästan 3 år. Där bedrev vi också daycharter och Maj-Britt hade fått jobb på lärarhögskolan . Varje sommar under Antiguatiden var vi hemma i Sverige. Det var lågsäsong för charter och Maj-Britt hade sommarledigt från skolan. Till slut hamnade vi på Hätteboda Gård och båten såldes. Den förliste i en storm några år senare.

Hit kom vi 1976 efter tre år på Antigua i västindien där jag Maj-Britt undervisade på lärarhögskolan och jag Per seglade turister. Hätteboda skulle bli vårt sommartillhåll trodde vi och högsäsongen i Västindien skulle tillbringas där.

Men snart var vi inne i projekt med får, mjölkkor och hundar och Västindien åkte längre och längre bort. Vår segelbåt såldes och sjönk sedan. Men när vi återvände på besök i början av 90-talet fann vi till vår förvåning att vår segelbåt stoltserade på Caribiens valutaunions 10 dollarsedlar. Vi slutade med mjölkproduktion 1988 och tog ett sabbatsår i Stilla havet och Orienten. En oförglömlig resa. 1997 kom de första gästerna till vår camping.

1994 var vi på återbesök till Västindien. Nostalgiskt väcktes tanken på turistverksamhet återigen. Så uppstod idén att på vår gård bygga en campingplats efter vårt eget mönster och efter många turer fick vi vårt tillstånd i sept 1997.

Vår campingidé är ursprunglig. Vi ville ge våra gäster en lugn och enkel miljö ute i naturen i skog vid sjö där familjer kan umgås och prata med varann vid brasans sken. Grilla vid öppen eld. Fiska, paddla, lyssna på fåglarna. Ge något av vad den moderna människan saknar. Vi ville inte ha elektricitet för då kommer ljud, TV och data. Vi tror att det finns behov av att återgå till det ursprungliga åtminstone för några dagar. Vi ville ha platserna så glest som möjligt för att kunna ge en liten privat sfär runt den campande familjen. Vi vill att barnen som förr får kreera sina egna lekar.

VÄLKOMNA!